19 Ocak 2013 Cumartesi

Volkswagen Crossblue [konsept]

Merhaba 4x4 Araçlar okuyucuları,

Bu yazımızda sizlere Volkswagen markasının Detroit Otomobil fuarında görücüye çıkardığı Volkswagen Crossblue [konsept] aracını tanıtacağım. Öncelikle genel olarak Volkswagen markasından bahsedecek olursak, sağlamlık, güvenlik ve estetiği ön planda tutan marka, konsept aracında bir çok yeniliğe imzasını atmış durumda. Araca dışardan baktığınızda Volkswagen sağlamlığı ve gücünü hissedebiliyorsunuz. Estetik ve güç tanımlarını bir araya getiren konsept model oldukça ilgi çekici görülüyor.

Volkswagen Crossblue [konsept]’in uzunluğu neredeyse 5 metre. Dingil mesafesi ise 3 metreye yakın. Markanın Tuareg modeli’nin 4.8 metre olduğu düşünülürse Volkswagen Crossblue [konsept], Volkswagen’in en uzun SUV aracı olacağını söyleyebiliriz. Volkswagen Crossblue [konsept], MQB olarak adlandırılan Volkswagen’in modüler platformu üzerine inşa edilmiş. Crossblue dizel-hibrit bir model. Kaputunun altında ise 190bg gücünde TDI motor yer alıyor. Önde 40 kW, arkada ise 85 kW gücünde elektrikli motorla çalışarak toplamda 306bg güç ve 700 Nm tork üretmekte. Şanzımana bakacak olursak 6 ileri DSG şanzıman yer almakta. Volkswagen Crossblue [konsept] maksimum 204 km/s hıza ulaşabiliyor. Crossblue 0-100 km/s hıza 7.5 sn’de ulaşabiliyor. Crossblue sadece elektrik ile çalıştığında maksimum hızı Km/s oluyor. Volkswagen Crossblue [konsept]’in yakıt tüketimleri ise oldukça dikkat çekici. Crossblue elektrik ile birlikte kullanıldığında ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 2.1 lt olarak söyleniyor. Araç sadece dizel motor ile kullanıldığında ise 100 km’de 4.9 lt yakıt tüketmekte. Yakıt değerleri oldukça ilgi çekici. Eğer gerçek hayatta kullanımda da bu değerleri yakalıyorsa Volkswagen Crossblue [konsept], çok ciddi satış oranları yakalayabilir.

Volkswagen Crossblue [konsept] modelin birazda iç mekanına bakalım. Crossblue içerisinde 2+2+2 oturma grubu bulunuyor. Fakat Volkswagen aracın üretim modelinde orta sırada konumlandırılmış bir ilave koltuk sayesinde, 7 oturma grubu konfigürasyonu olacağını söylemekte. Büyük aileler için oldukça iyi düşünülmüş bir seçenek. Konsola bakacak olursa, oldukça güzel tasarlanmış ve Volkswagen’e ait izler görmek mümkün. Her ne kadar günümüz araçlarının iç tasarımları ile çok bağdaşmasa da yeni iç dizayn oldukça güzel ve ferah.

Dikkatimi çeken bir detay vereyim. Direksiyon simidinin alt kısmı düz olarak tasarlanmış. Tamamen yuvarlak bir tasarıma sahip değil direksiyon. Bu özellikle sürücünün binme ve inmesi için düşünülmüş bir detay olduğunu düşünmekteyim. Sadece tasarım için yapılmış olsa bile gerçekten hoş bir hava katmış. Krom kaplamalar ise lüks bir mekan sunuyor bizlere.

4x4 Araçlar blogu olarak sizlere bu yazımızda Volkswagen Crossblue [konsept] modelinden bahsettik. Beğendiğiniz bir yazı olmuştur umarım. Bu yazımızdan önce sizlere Off Road Lastikleri Blog Sitesi başlığı altında beğendiğimiz bir blog’dan bahsetmiştik. Eğer okumak isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır. Bir başka yazıda görüşene dek, Hoşça Kalın.






0 yorum:

Yorum Gönder