31 Ekim 2012 Çarşamba

Yeni Toyota Land Cruiser - 2013 Model

Merhaba değerli 4x4 Araçlar blog okurları,

Yeni bir 4x4 yazısı ile karşınızdayız. Bu yazımızda sizlere Yeni Toyota Land Cruiser - 2013 Model aracının tanıtımını yapacağız. Toyota Land Cruiser aracının 4x4 dünyasında önemli bir yeri var. Bu önemi bizde farkındayız ve sizlere 4x4 dünyasının en yeni Toyota Land Cruiser aracını tanıtmak istedik.

Toyota’ın Land Cruiser üzerinde 60 yıllık bir birikimi ve tecrübesi var. Kullanıcılardan gelen geri dönüşler, Toyota’nın bitmek bilmeyen testleri ve Toyota Land Cruiser’ı yaparken edindiği tecrübeler. Elbette ki Toyota her yeni Land Cruiser çıkardığında tecrübesine tecrübe katmış olacak. Toyota Land Cruiser 2013 bu tecrübe ve birikimin ortaya çıkardığı en son bileşimi simgeliyor.

Yeni Toyota Land Cruiser 2013 ilk görüşte sizi kendisine hayran bıraktırabilir. Daha ilk gördüğünüzde sizi eşsiz tasarımıyla karşılıyor. Sadece tasarımı değil, zorlu arazi ve asfalt yolda da eşsiz özellikleri ile her yolun üstesinden geleceğinin sinyallerini veriyor.

Yeni Toyota Land Cruiser 2013 çoklu arazi seçeneği (MTS) özelliği sayesinde beş farklı arazi modunu barındırabiliyor. 5 farklı kamerasıyla da araziyi farklı açılardan gözlemleyebiliyorsunuz. Bahsedilmesi gereken bir diğer özellik ise Crawl Control özelliği. Özellikle zorlu arazi koşullarında sürüş hakimiyeti açısından çok önemli bir özellik. Dünyada ilk defa off road dönüş desteği olarak tasarlandı ve Toyota Land Cruiser da kullanıldı. Bu özellik sayesinde üç noktalı dönüşlerin gerektiği dar alanlarda sürüş hakimiyetini arttırılma amaçlandı.

Makyajlı Yeni Toyota Land Cruiser da bir diğer dikkat çeken ise dış tasarımda yapılan özel dokunuşlar. Çarpıcı yeni ön tampon ve panjur ile birlikte eski kasasına göre daha dar ve yuvarlak hatlı sis farları çok dikkat çekici. Krom yan çıtalar, entegre sinyal lambaları ve kamera görüşlü yan aynalar, 18 inç alüminyum jantlar ile harika görünümlü arka stop lambaları ile çok hoş bir görünüme kavuşmuş. Toyota gövdenin güçlü görünümünden hiçbir şey kaybetmemesi için Land Cruiser üzerinde epey çalışmış.

Toyota Land Cruiser iç mekanda da bizleri düşünmeye devam ediyor. Çoklu bilgi gösterme ekranı, ufak değişiklikler yapılmış ön konsol alanı ve kullanılan iç malzemeler Toyota kalitesinin ve Land Cruiser ihtişamının önemli bir ispatıdır. Land Cruiser çoklu arazi seçimi ile bulunduğu arazi şartlarına göre en iyi sürüş modunu otomatik ayarlıyor ve en iyi sürüş deneyimini bizlere yaşatıyor.

Bahsettiğimi iç mekan ihtişamını biraz daha açmak gerekirse, Toyota Land Cruiser geniş gövdesi sayesinde iç mekandaki ferahlığını gözler önüne seriyor. 7 koltuklu oturma kapasitesi ve gelişmiş koltuk katlama sistemi sayesinde araç içi konfor oldukça esnek. İç mekanda kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi Toyota Land Cruiser’ın her santiminde hissedilebiliyor. Eşya saklama alanları bol miktarda mevcut ve konsolda çık dekorlar, büyük bir özveriyle hazırlanmış detayları görmek çok mümkün. İç mekanda kullanım kolaylığı sağlayan pek çok fonksiyon mevcut. Dört bölge kontrollü otomatik klima, yol bilgisayarı, ahşap görünümlü deri vites topuzu, optitron gösterge paneli, ahşap görünümlü ısıtmalı deri direksiyon simidi, elektrikli yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi (hafızalı) ,sabit hız ayarlama sistemi (Cruise Control), Toyota Touch Pro, deri döşeme, değişken dişli oranlı (VGRS) ve değişken akış kontrollü (VFC) hidrolik direksiyon, ısıtmalı ve havalandırmalı sürücü ve ön yolcu koltukları , elektrikli sürücü ve ön yolcu koltuğu, hafızalı sürücü koltuğu, ısıtmalı ikinci sıra (sağ ve sol) koltuklar elektrikli, sıkışma korumalı ön ve arka camlar, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, EMV Navigasyon, DVD, JBL, Bluetooth®, 14 hoparlör, AUX / USB girişi, direksiyondan kumandalı müzik sistemi arka görüş kamerası Toyota Land Cruiser sahibine özel olduğunu hissettiriyor.

Toyota Land Cruiser konu olunca güvenlik ve o güçlü motordan bahsetmemek olmaz. Toyota denilince dayanıklı ve sağlam araçlar akla geliyor. Toyota Land Cruiser aklınıza geldiğinden daha sağlam ve güvenli. Yüzey algılayıcılı ABS sistemi sayesinde tekerleklerin arazi koşullarına göre kayması uyarlanabiliyor, BA teknolojisi sayesinde ek frenleme basıncı sağlanabiliyor, patinaj önleyici VSC sistemi belirgin olarak Toyota’nın güvenliğe verdiği önemi gözler önüne seriyor. Toyota Land Cruiser’ın dört tekerlekten çekiş sisteminin kalbinde, yeni geliştirilen “Torsen®” (tork algılama) sınırlı kaydırmalı anlamına gelen merkezi diferansiyel bulunuyor. Bu geliştirilen yenilik sayesinde ani hızlanma ya da yüksek hızlarda dengeli sürüş sağlanarak aracın dev gövdesinin savrulmasının önüne geçilmiş oluyor.

4x4 Araçlar bloğu olarak en heyecan aldığımız yerdeyiz. Toyota Land Cruiser 6 ileri şanzıman ve 4.5 litrelik V8 dizel motor kullanıyor. Toyota ürün gamında en güçlü motorlardan biri olan ve 100 km’de 9.5 litre yakıt harcayan bu motor 100 km hıza 8.9 saniyede ulaşıyor. Toyota Land Cruiser V8 motoru otomatik şanzımanı ile şoförüne yumuşak ve zahmetsiz bir sürüş sağlıyor. Çift değişken kanatlı turbo kompresörle bu sürüş deneyimine katkıda bulunuluyor.

Gelelim bu güzel aracın fiyatına. Makyajlanan 2013 Toyota Land Cruiser V8, 164.900 Euro + 9.107 TL fiyatla satışa sunuluyor. Aracı yakından incelemek için en yakın Toyota Plazalara gitmenizi tavsiye ediyorum.

Değerli 4x4 Araçlar blog okurları, bir yazımızın daha sonuna geliyoruz. 4x4 dünyasında büyük bir yeri olan Toyota Land Cruiser’ın yenilenen kasası hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Umarız 2013 Toyota Land Cruiser’ı beğenirsiniz. Yazılarımızın bir katkısı olması dileğiyle.

4x4 Araçlar blog sitesi olarak bir önceki yazımızda sizlere “Yeni Range Rover 2013” aracı hakkında bilgiler vermeye çalışmıştım. Bu yazıyı okumanızı öneriyorum. Toyota Land Cruiser gibi makyajlanmış bir araçtan öte tamamen yenilenmiş ve atalarına bağlı kalınarak yeniden tasarlanmış bir Land Rover sizleri bekliyor olacak. Yazıyı okumak isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

4x4 Araçlar blog sitesi olarak bir yazımızın daha sonuna geldik. Keyif alacağınız bir yazı yazmaya çalıştık. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, Hoşça Kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder